Expertos en rutas guiadas a lo largo de Castellón, Valencia y Alicante. Siempre emocionantes, originales y sostenibles. Entre tú y yo…¡Rutas que roban corazones!

Cultura – Senderismo – Cicloturismo

Últimas noticias
Top
Image Alt

LA SÀRIA PREHISTÒRICA

LA SÀRIA PREHISTÒRICA

La setmana passada els sarianos vam viure un dels caps de setmana més intens dels últims anys. Vam tindre la sort de participar al #100AniversariValltorta en Tírig, a la comarca de l’Alt Maestrat. Fa 100 anys, Albert Roda, un humil pastor d’aquest poble va fer un descobriment que canviaria per a sempre la història. Va descobrir en un dels nombrosos abrics del Barranc de la Valltorta unes pintures rupestres! En un primer moment va creure que el que veia eren cavalls, fet pel qual encara hui en dia es coneix aquest abric com la Cova dels Cavalls. Aquest va ser el punt de partida per a que arqueòlegs de la talla de Hugo Obermaier o Juan Cabré visitaren la Valltorta i estudiaren els més de 20 abrics de la zona i les més de 1000 pintures rupestres de l’epipaleolític. Els posteriors estudis van demostrar que a la Cova dels Cavalls el que hi havia representat era una escena de caça on es podia veure a un grup d’arquers perseguint i caçant a un grup de cérvols. Els anys han acabant deteriorant aquestes escenes, però si es visita la seua reproducció al Museu de la Valltorta es pot observar el seu gran realisme.

100 anys després es va organitzar un gran esdeveniment per a celebrar el primer centenari del descobriment de les pintures i per a donar a conèixer Tírig, la Valltorta i un art rupestre que l’any 1998 fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La Sària Turisme vam tindre el plaer de participar en aquest esdeveniment encarregant-se de les visites guiades de senderisme i cicloturisme amb bicicletes elèctriques. També vam organitzar tallers per als més menuts de tir amb arc, pintures rupestres i excavacions arqueològiques. Moltes gràcies a l’Ajuntament de Tírig per haver comptat amb nosaltres! Vos convidem a tots i totes a visitar aquest petit poble de l’Alt Maestrat, a conèixer el Museu Puig Roda i el Museu de la Valltorta, les construccions de pedra en sec i les pintures rupestres de la Valltorta!

Ací vos deixem un video resum del #100AniversariValltorta

https://vimeo.com/216082452

You don't have permission to register
Abrir chat